Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Οι "Ταβλαδόροι" που παίζουν στα ζάρια τη ζωή τους


Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τους ήρωες του καλοκαιριού που "παλεύουν με σφεντόνες" να σώσουν την Ελλάδα που καίγεται..........για να τους χλευάζουμε το χειμώνα!

"Έλα μωρέ δουλεύουν δυο μήνες το καλοκαίρι και όλο το χρόνο παίζουν τάβλι και κατεβάζουν γάτες απ' τα δέντρα"
Πόσες φορές σε κάποια παρέα δεν έχουμε ακούσει αυτή την κλισέ φράση. Και για να είμαστε ειλικρινείς το πλέον πιθανό είναι να την έχουμε πει και μεις οι ίδιοι μεταξύ σοβαρού και αστείου.
Ναι, η αναφορά γίνεται για το επάγγελμα του πυροσβέστη ή του εποχιακού δασοπυροσβέστη.
Ναι η φράση αφορά όλους αυτούς που τις τελευταίες ώρες ( όπως κάθε καλοκαίρι....χρόνια τώρα) τους βλέπουμε στο ίδιο ΄εργο θεατές να βουτάνε μέσα στις φλόγες από γη και αέρα.
Είναι αυτοί που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να σώσουν σπίτια, περιουσίες, ανθρώπους, ζώα. Να σώσουν ότι μπορούν δίνοντας συνήθως εναν άνισο αγώνα.
Είναι οι αληθινοί ήρωες που επιχειρούν σε δάση, σε δύσβατα μέρη, σε χωριά σε βουνά, μέσα στη φωτιά με αντίξοες συνθήκες, χωρίς διάλειμμα!
Με μέσα περασμένων δεκαετιών, με αεροπλάνα άλλης εποχής που καθηλώνονται στο έδαφος λόγω βλάβης, αλλά και με πυροσβεστικά οχήματα που ουκ ολίγες φορές παραδίδονται στις φλόγες
Πυροσβέστες που πάνε στη μάχη με ...σφεντόνες, χωρίς ξεκούραση αλλά πάντα με τον ίδιο στόχο, το ίδιο πάθος να περιορίσουν την κόλαση, να σώσουν ότι μπορούν.
Άνθρωποι που παλεύουν καθημερινά να ζήσουν με αξιοπρέπεια την οικογένειά τους.
Παίζουν την ίδια τους τη ζωή στα ζάρια. Υπό αυτή την έννοια ναι είναι ταβλαδόροι. Μακάρι για το καλό όλων μας να φέρνουν εξάρες!

 απόσπασμα από άρθρο του Μιχάλη Τσαμπά
(διαβάστε το ολόκληρο στο dinfo.gr)
πηγή:gazzetta

Το άρθρο γράφτηκε για τη φωτιά στο Μάτι. (Ιούλιος 2018)
Δυστυχώς η ανευθυνότητα συνεχίζεται. (8/8/2021)
Μακάρι να σωθεί ΕΝΑ δέντρο....για να μπορούμε να κρεμάσουμε τους υπεύθυνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου