Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Tα Χριστούγεννα στα μάτια των παιδιών

Δεν υπάρχει τιποτα πιο θλιβερο σ’ αυτόν τον κόσμο, απ’το να ξυπνάς το πρωϊ των Χριστουγέννων και να μην είσαι παιδί (Erma Bombeck)
Είναι αλήθεια, τα Χριστουγεννα αρέσουν σε όλους, όμως η αθωότητα  της παιδικής ψυχής δίνει άλλο νόημα στα χριστουγεννα.  Είναι το όνειρο, είναι η προσμονή, είναι η μαγεια  που  κάνουν τα Χριστουγεννα ξεχωριστά  στα μάτια των παιδιών.


Είναι το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και η προσμονή για το στολισμό του που στα μάτια τους φαίνεται τεράααστιο και φυσικά καλύτερο από των φίλων τους.










    Είναι  οι οικογενειακές συγκεντρώσεις
                                                    


Οι  μυρωδιές στην κουζίνα και οι λιχουδιές στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Είναι  οι ιστορίες και τα παραμύθια της γιαγιάς για τις μέρες των Χριστουγέννων, για τον Αϊ  Βασίλη και τα ξωτικά του, τον γκρινιάρη καλικάντζαρο  τον τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, το κοριτσάκι με τα σπίρτα, το μικρό Βάνκα του Τσέχωφ, τον καρυοθραύστη, τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη. Τρυφερές ιστορίες για μια εποχή του χρόνου που φέρνει πάντα συγκίνηση και γλυκιά μελαγχολία σε όλες τις ηλικίες.




 Είναι τα Κάλαντα  με τις τσιριχτές φάλτσες φωνούλες  "Χριστός γεννάται σήμερον εν Βηθλεέμ τη πόλη..........και του χρόνου"



  Η ανυπομονησία για τα δώρα, των γονιών και των παππούδων.










            


   Είναι οι ξένοιαστες ώρες για χαλάρωση και παιχνίδι








                    Είναι η προσμονή του Αϊ- Βασίλη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.











Για όλους αυτους τους λόγους και για χίλιους δύο ακόμη τα Χριστούγεννα είναι η πιο μαγική εποχή της παιδικής ηλικίας
Γι' αυτό κάντε αυτά τα Χριστούγεννα τα πιο ευτυχισμένα της ζωής τους. Μπορείτε να κάνετε ένα σωρό πράγματα για να τα ευχαριστήσετε. Τίποτα όμως δεν συγκρίνετε με την αγάπη, την τρυφερότητα, την προσοχή σας και το χρόνο που θα τους αφιερώσετε, την οικογενειακή ζεστασιά και πάνω απ'όλα την αγκαλιά σας.
 Πράγματα απλά που  θα δημιουργήσουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ζωή. 

Καλά Χριστούγεννα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου