Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Mε καλοκαιρινή διάθεση


                                                                       
Ο υδράργυρος νωρίς-νωρίς πήρε την ανηφόρα. Όνειρο οι διακοπές του καλοκαιριού!! 
 Αφήστε το μυαλό να γεμίσει με εικόνες, ήχους και χρώματα!!. Ένας περίπατος το ηλιοβασίλεμα στην άμμο ανάμεσα στους γλάρους με τη θάλασσα να παίρνει χίλια χρώματα, μια τεράστια καρδιά μισοσβησμένη απ' τον μπάτη, το ξέφρενο τραγούδι των τζιτζικιών, το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα με ένα φως χρυσοκόκκινο να πυρπολεί τον ορίζοντα, μια αυγουστιάτικη φεγγαραχτίδα να σκορπίζει ασήμια και
χιλιάδες αστέρια στη μακριά μαύρη τουαλέτα  της νύχτας. 
 Χρώματα, χρώματα, χρώματα και μυρωδιές.
Το μπλε του βυθού της θάλασσας, το τιρκουάζ των καθαρών νερών, το  γαλάζιο του ουρανού, το απαλό μπεζ-κρεμ της άμμου, το ζεστό κοραλί, χρώματα αμιγώς καλοκαιρινά που παραπέμπουν σε διακοπές, και όχι μόνο. Βέβαια “ το πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία “ εμένα προσωπικά δεν μου ταιριάζει.
Για τους τυχερούς που διαθέτουν εξοχική κατοικία……..όλα καλά. Για κάποιους όμως που ΔΕΝ,….ε δε θα σκάσουμε κιόλας.
Αν δεν πάμε εμείς διακοπές, φέρνουμε τις διακοπές στο σπίτι μας. Στο σαλόνι ή στην βεράντα μας. Λευκό και μπλε, κοχύλια και βότσαλα, γλαρόπουλα, και καλοκαιρινά μοτίβα, μεταφέρουν την ηχώ της νοσταλγίας κάποιων καλοκαιριών και τον αέρα της θάλασσας. Μια νότα ξενοιασιάς. Δεν ακούτε το κύμα που σκάει στην παραλία; Όχι; Κλείστε τα μάτια, αφήστε το μυαλό και….ζήστε το. Φέρτε μαζί με τις εικόνες  και τις αναμνήσεις από άλλα αγαπημένα καλοκαίρια.
Αξιοποιήστε όότι διαθέσιμο υλικό έχετε, από το σπίτι, την αυλή ή τον κήπο, την παραλία του περσινού καλοκαιριού, ή οτιδήποτε άλλο, και δημιουργήστε όμορφες κατασκευές, δίνοντας μια δροσερή καλοκαιρινή νότα. Και αφού τελειώσετε, καθήστε αναπαυτικά στη βεράντα και απολαύστε την μυρωδιά από το νυχτολούλουδο, το αγιόκλημα, το γιασεμί, το βασιλικό. Βάλτε και μια παγωμένη σπιτική λεμονάδα και το βραδάκι με ή χωρίς παρέα ένα ουζάκι και να οι διακοπές! Χρειαζόμαστε περισσότερα; Υγεία να 'χουμε!!!
                                                                               
         μπουκαλάκια decoupage με καλοκαιρινά μοτίβα,κοχύλια με πολυμερικό πηλό, ποτηράκια για ρεσώ, πουλάκια  και μπωλ με χαρτοπολτό για την καλοκαιρινή διακόσμηση της βεράντας.

                                                                      

                                 Με ένα κομμάτι ξύλο και.....καλοτάξιδο



Nα πως πιάνεις την ιδέα! Ένα παλιό σανίδι πεταμένο στον κήπο, μου έδωσε την ιδέα για ζωγραφική. Μετά το πλύσιμο και καθάρισμα άλλαξα γνώμη. Ήθελα κάατι διαφορετικό......χωρίς να έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Τη λύση μου την έδωσε το Pinterest. Μου άρεσε σαν ιδέα και είπα να δοκιμάσω. Να πως έγινε. Πέρασα με ψιλό γυαλόχαρτο ελαφρά την επιφάνεια
,(ήταν τόσο σαθρό, που δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη επεξεργασία), δεν χρειάστηκε στόκος καθώς οι χαραμάδες δεν ήταν πολύ βαθιές, αλλά και γιατί ήθελα να φαίνεται η υφή του ξύλου, πέρασα ένα χέρι ακρυλικό αστάρι- βελατούρα- και έβαψα με ακρυλικά χρώματα. Εννοείται ότι κάθε φορά άφηνα να στεγνώσει πολύ καλά. Ένα κομμάτι θαλασσόξυλο για κλαδί,και πέτρες από κάποιο καλοκαίρι  στη θάλασσα, βαμμένες με ακρυλικά χρώματα, έδωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Για το τέλος, βερνίκι νερού σατινέ. Πολυμερικός πηλός για τα φυλλαράκια και τον ήλιο. Παιχνιδιάρικη νότα το φιογκάκι. Ε, τι λέτε;
( Αν δεν έχετε θαλασσόξυλα, δείτε στο τέλος πως μπορείτε να κάνετε με κοινά ξύλα) 

    Καλημέραα!  Κερνάω καφεδάκι και  γλυκό του κουταλιού-βύσσινο, σύκο ή φράουλα, δεν έχουμε επιλογές- πως σας φαίνεται; Κοπιάστε!  ( τα βαζάκια είναι decoupage και ζωγραφική. Λεπτομέρεια: τα συκαλάκια και οι φράουλες είναι από πολυμερικό πηλό)
                                            
                                                                 
                    
                         
                                                            Γλάροι από χαρτοπολτό 

( Για θαλασσόξυλα μπορείτε να πάρετε κλαδάκια στο σχήμα και μέγεθος που επιθυμείτε, αφήστε τα στη σόδα να μουλιάσουν τουλάχιστον 24 ώρες, έτσι θα μαλακώσουν. Πλύντε τα καλά και τρίψτε με μια σκληρή βούρτσα, να φύγει ο φλοιός, κατόπιν αφήστε για άλλο ένα 24ωρο σε διάλυμα νερου-χλωρίνης,(για να ασπρίσουν)  ξεπλύντε καλά και στεγνώστε.


                 Για τη διακόσμηση της βεράντας.....με χαρτοπολτό
   

Για τη βεράντα  ή  το παιδικό δωμάτιο... πολυμερικός πηλός και χαρτοπολτός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου