Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ανοιξιάτικα και Πασχαλινά


Μικρές εύκολες Πασχαλινές κατασκευές που θα φτιάξετε με τα παιδιά για να στολίσουν το δωμάτιό τους ή θα χαρίσουν στους φίλους τους ή στους παππούδες. Κατασκευές που δεν απαιτούν ακριβά υλικά, ούτε ιδιαίτερη τεχνική. Εσείς θα κρατήσετε τα παιδιά απασχολημένα και εκείνα θα ενθουσιαστούν με την ιδέα.
Θα χρειαστείτε χαρτόνι για να φτιάξετε τους κώνους, τσόχα στα χρώματα που επιθυμείτε και ματάκια έτοιμα. Κόψτε εσείς όλα τα κομμάτια της τσόχας και αφήστε τα παιδιά να τα κολλήσουν. λίγο χόρτο έτοιμο κι αν δεν έχετε όλο και κάποιο κουβαράκι πλεξίματος θα υπάρχει στο σπίτι, δυο-τρία πετραδάκια ή και κουφέτα και ...έτοιμα. Πως σας φαίνεται η ιδέα:


7 Απριλίου 2016

Η παρέα μεγάλωσε
(παπάκια με pom-pom)


22 Μαρτίου 2016

Τρία παπάκια, παπάκια μικρά
πήγαν μια βόλτα πολύ μακριά
κι η πάπια μαμά τους φωνάζει
κουά-κουά, μα δεν γυρίσαν τα μικρά παπιά


Τα παπάκια είναι από κρύα πορσελάνη! Το υλικό είναι οικονομικό, εξαιρετικά εύπλαστο και εύκολο στη χρήση. Δοκίμασα αρκετές συνταγές (νισεστέ, αλεύρι, με γλυκερίνη ή χωρίς) με καμμία δεν έμεινα ευχαριστημένη (το υλικό έσκαγε μόλις στέγνωνε). Βρήκα καλύτερη
εφαρμογή με κορν-φλάουρ, όχι νισεστέ. Για δοσομετρικό δοκίμασα  με κουτάλι σούπας και όχι κούπα.Είχα καλύτερο αποτέλεσμα. Η συνταγή δεν είναι διαφορετική από αυτές που δίνουν στο διαδίκτυο, απλά με μικρότερη δόση μπορούσα να ελέγξω την ποιότητα.
Η συνταγή: Μια γεμάτη κουταλιά σούπας (πολύ γεμάτη) κορν-φλάουρ, 2 κουταλιές σούπας κόλλα (ατλακόλ), 2 κουταλιές λάδι σπορέλαιο, (κάνει και baby-oil) 1 κουταλιά γλυκού ξύδι άσπρο, 1 κουταλιά τέμπερα ή ακρυλικό λευκό. Σε κατσαρόλα ή μπεν-μαρί ζεσταίνετε το μείγμα μέχρι να σφίξει και να μπορεί να  πλάθεται με το χέρι.(Μέτρια θερμοκρασία και ανακάτεμα με ξύλινο κουτάλι.) Όταν το μείγμα αρχίζει να πήζει αποσύρετε από τη φωτιά, απλώστε κρέμα χεριών στον πάγκο και πλάστε το μερικά λεπτά. Φυλάξτε το σε σακουλάκι ή μεμβράνη και χρησιμοποιήστε το την επομένη. Τα παπάκια είναι συνταγή μιας δόσης.  (Για το σώμα και το κεφάλι χρησιμοποιώ αλουμινόχαρτο)   

                                                                                                  
 19 Μαρτίου 2016    Ελάτε να συστηθούμε: Η Χιονούλα και ο μικρός αδελφός της ο Βησσαρίωνας                                                  


Ο  Μάρτης έχει γυρίσματα. Μια ζέστη, μια κρύο (στα ορεινά) άντε και καμιά βροχούλα, έτσι για να μη ξεχνιόμαστε.
Στέκομαι σε ένα στίχο του Μανώλη Αναγνωστάκη στο «τοπίο»  Κάθε Μάρτη αρχίζει μιαν Άνοιξη.
Με την παραμικρή ηλιοφάνεια η διάθεσή μας αλλάζει, κι αν μας περισσεύει χρόνος η έμπνευση δεν λείπει ποτέ. Με απλά υλικά που σίγουρα όλοι έχουμε στο σπίτι, δημιουργούμε, για μας  ή τους φίλους μας όμορφα δώρα που θα εκτιμηθούν και θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους χωρίς να επιβαρύνουν το πορτοφόλι μας.


 Για τη  Χιονούλα και το Βησσαρίωνα χρησιμοποίησα χοντρό λευκό καλσόν, το γέμισα  με βάτα από παλιά μαξιλάρια, επιστράτευσα ότι ρετάλια είχα από παλιά υφάσματα, βελόνα και κλωστή και επί το έργον. Το σώμα και το κεφάλι είναι ενιαίο, όλα τα υπόλοιπα (χέρια, πόδια, αυτιά) είναι ξεχωριστά που ράφτηκαν μετά. Εντάξει.... μη στραβομουτσουνιάζεται, δεν κάνω την έξυπνη, ούτε και τη μοδίστρα, στο Pinterest υπάρχουν άπειρα πατρόν για όλες τις κούκλες. Όρεξη να 'χεις.


                                    Ιδέες για Πασχαλινή και Ανοιξιάτικη διακόσμηση με χειροποίητες κατασκευές με συνδιασμό την φαντασία, τη δημιουργικότητα, τη προσωπική σας πινελιά και απλά υλικά.  Πασχαλινό αυγό  από χαρτοπολτό και decoupage και.......


                                           ........Κεριά με λινάτσα, decoupage και λουλούδια fimo


                                                 Λαμπάδες decoupage και λινάτσα




                                  Ο λαγός με  πηλό που στεγνώνει στον αέρα και κεράκι decoupage



2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για τα πολύ όμορφα χειροποίητα έργα σας.
    Εντυπωσιάστηκα από την κρύα πορσελάνη και θα προσπαθήσω να φτιάξω και εγώ. Θέλω να στολίσω με αυτή τα χειροποίτα σαπουνάκια που φτιάχνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Εύχομαι καλή επιτυχία στις δημιουργίες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή