Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Ρώτησα ένα λουλούδι.........

........... ένα πουλί και έναν άνθρωπο τι είναι η αγάπη και το λουλούδι άνθισε, το πουλί κελάηδησε και ο άνθρωπος δάκρυσε.

  Χρόνια Πολλά στα ανθοπωλεία, στα ζαχαροπλαστεία, στα ξενοδοχεία, στα τυπογραφεία και σε όλα τα εις …..εία, που σήμερα κάνουν χρυσές  δουλειές απ’τον οίστρο των απανταχού ερωτευμένων. Μια γιορτή καθαρά εμπορική προς τέρψιν όλων αυτών, που καμιά σχέση δεν έχει με την Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία. Θα μου πεις, κακό είναι;  Όχι βέβαια. Η αγάπη δεν ξεχωρίζει  θρησκείες ή εθνικότητες. Όμως άλλο Έρωτας άλλο Αγάπη. Μπορεί σαν διδυμάκια να πάνε μαζί, αλλά ο Έρωτας ανυπόμονος πάντα, χωρίς λογική κάποιες φορές, βιάζεται πολύ, ενώ η αγάπη πιο συνετή  πορεύεται με αργά μα σίγουρα και σταθερά βήματα. Ο Έρωτας μπορεί να είναι η κινητήριος δύναμη, απ' την άλλη όμως η Αγάπη είναι η ασφάλεια και χωρίς αυτήν ο χρόνος είναι εχθρός σε κάθε σχέση. Το ιδανικό θα ήταν να συνυπάρχουν και οι δύο. Είναι όμως έτσι;
 Και επειδή στον Έρωτα ισχύει ότι και στις διαθήκες, η τελευταία
ακυρώνει όλες τις προηγούμενες, θα ευχηθώ  για την αγάπη που αντέχει, που υπομένει, που συγχωρεί, που ελπίζει, που δεν είναι μόνο απόλαυση, δεν είναι έλξη, δεν είναι επιθυμία, δεν δεσμεύεται από ζήλεια, ή κτητικότητα. 
 Θα ευχηθώ για την αγάπη που είναι" μακρόθυμη, ανεκτική, δεν είναι περήφανη, δεν κάνει ασχήμιες, δεν ζητεί το συμφέρον," όπως λέει ο Απόστολος Παύλος στην προς Κορινθίους επιστολή του.
 Γιατί αγάπη είναι η αρετή της ειλικρίνειας και του σεβασμού. Αγάπη είναι δυο έφηβοι που κρατιούνται απ' το χέρι στο πρώτο ραντεβού, είναι η παράλληλη πορεία και η συντροφικότητα ενός ζευγαριού της μέσης ηλικίας που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες επιθυμίες και στόχους για το μέλλον.
 Είναι η κοινή πορεία σ' ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που άντεξαν στα δύσκολα και στα ογδόντα τους βαδίζουν πιασμένοι απ' το χέρι και ελπίζουν να φύγουν μαζί. Αγάπη είναι το συναίσθημα που διαφοροποιεί το "αγαπώ" από το "θέλω και επιθυμώ"
Ο ιερός Χρυσόστομος λέει:"Δεν είναι η περιουσία που φέρνει τον πλούτο στους συζύγους, αλλά η μεταξύ τους αγάπη"

Χρόνια Πολλά λοιπόν σε όσους αγαπούν πραγματικά με την καρδιά τους!.....

Αννίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου