Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Να δημιουργείς και δημιουργώντας να δημιουργείσαι

….Η αχλή του φθινοπώρου αφήνει ένα φως που δεν είναι ξεκάθαρο και κάνει το πράσινο να φαίνεται μουντό, ξεπλυμένο που ζωντανεύει κάπως μόνο όταν οι δροσοσταλίδες της βροχής λαμπυρίζουν πάνω στα φύλλα.
 Οι τελευταίες ζεστές μέρες συμπυκνώθηκαν στις ώρες του μεσημεριού, το βραδινό όμως αγιάζι θέλει κάτι να ρίξει πάνω του.  Μικραίνει ολοένα η μέρα. Ξεκάθαρη η αίσθηση πως μπήκαμε πια στο φθινόπωρο.
 Όλο και πιο συχνά ακούς τον ξερό ήχο των πεσμένων φύλλων κάτω απ’ τα πόδια σου. Η πληρότητα της φύσης στο απόγειο της ωριμότητάς της.  Έτσι είναι ο κύκλος της ζωής. Βλασταίνει, ζει, πεθαίνει και ξαναγεννιέται. Το παιχνίδι της φθοράς και της αναγέννησης μέσα απ’ το θάνατο. Το παιχνίδισμα των χρωμάτων, οι εναλλαγές του χάλκινου, του πορτοκαλί, του καφέ σε όλες τις γήινες αποχρώσεις δημιουργεί την αίσθηση ενός σουρεαλιστικού πίνακα.
… Όμορφο είναι το φθινόπωρο, εποχή ανανέωσης και ελπίδας και μεις μπορούμε να κάνουμε πιο όμορφη τη ρουτίνα της καθημερινότητας. 




      













         Αν λοιπόν σας αρέσει εύκολα θα φτιάξετε Diy κατασκευές που θα σας κάνουν να χαλαρώσετε και να περάσετε την ώρα σας ευχάριστα και δημιουργικά.
 Αυτά τα δεν θέλω, κυρίως τα δεν μπορώ, τα άστο για αργότερα είναι σημάδια πως ο χρόνος σιγά-σιγά γίνεται σύμμαχος με τη διάθεση που έχει δυστυχώς μια κατεύθυνση. Όλο και πιο κάτω. Σαν το ποτάμι. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη ροή του, μπορούμε όμως να κινούμαστε μαζί του όσο βαστάει το σώμα και το πνεύμα μας, πριν το υποσυνείδητα συσσωρευμένο άγχος επηρεάσει την υγεία. Η δύναμη της θέλησης, η θετική σκέψη, μια έμπνευση της στιγμής και μικροπράγματα θα κάνουν το μυαλό να "ξεχαστεί"
 Ασχοληθείτε με οτιδήποτε σας κάνει κέφι, ζήστε δημιουργικά την καθημερινότητα και θα διαπιστώσετε πως το φθινόπωρο μόνο μίζερο και μελαγχολικό δεν είναι.
 Ο χρόνος με τον εαυτό μας είναι δώρο και με κάθε τρόπο αποτελεί ευκαιρία για ανανέωση και δημιουργία. Δεν χρειάζεται να έχετε ειδικά προσόντα, χάρισμα ή ταλέντο για να δημιουργήσετε.
 Ας μην είναι τέλεια αυτά που θα φτιάξετε ας μην τα χειροκροτήσει κανείς. Η προσπάθεια αρκεί. Εξάλλου τα μικρά πράγματα κάνουν όμορφη τη ζωή, και τα προσπερνάμε αναζητώντας κάποιες φορές λάθος τρόπους για την ευτυχία. Ακολουθήστε την έμπνευση και τη φαντασία.....και θα δείτε!


 Είπα να αρχίσω σιγά-σιγά τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές (φτιάχνοντας έρχεται η όρεξη)

Δυο χιονάνθρωποι με πηλό air dry και ποντικάκια από felt (καλά μη γελάτε είναι η πρώτη μου προσπάθεια)
κι ότι κατάλαβα, κατάλαβα απ' το Pinterest

Για την κατασκευή θα χρειαστείτε:
Felt στα χρώματα που επιθυμείτε, βελόνα καρφώματος, (ειδική βελόνα), σύρμα πίπας, ένα μέγάλο σφουγγάρι ή φελιζόλ όπου θα δουλέψετε τα κομμάτια μαλλιού και απαραίτητα...διάθεση για δημιουργία.
Καλή επιτυχία!


10 σχόλια:

  1. Υπέροχες οι δημιουργίες σας!!!
    Όντως η δημιουργία οτιδήποτε κι αν είναι αυτή είτε εργόχειρο η κατασκευές μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα κι ανεβαζουν την ψυχολογία μας!
    Καλώς σε βρήκα στην όμορφη γειτονιά μας!!!
    Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία καλώς όρισες! Ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια!
      Αξιόλογο και το δικό σου blog θα το επισκεφθώ με την πρώτη ευκαιρία.
      Μου αρέσει το ράψιμο.... Να είσαι καλά, καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  2. Υπέροχα Αννίκα μου. Και δεν γέλασα καθόλου με το ποντικάκι ίσα ίσα που τα θαυμάζω γιατί είναι πανεμορφα ( για το ζευγάρι των ποντικών λέω) Αλλά και τον πηλό τι ωραία που τον έφτιαξες χιονανθρώπους ! Μια ερώτηση επειδή ασχολούμαι με πηλό, πώς γίνεται τόσο λείος ο πηλός σου πχ το βλέπω στο παλτό τους ; Καλή συνέχεια γιατί όντως η δημιουργία σκοτώνει το άγχος
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άννα καλή μου!! Χαίρομαι που σου αρέσουν οι δημιουργίες μου και σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Κάποιες φορές πειραματίζομαι χωρίς να έχω ιδέα. Άλλες τα καταφέρνω άλλες όχι. Felt με βελόνα πρώτη φορά χρησιμοποίησα. Όσο για τον πηλό; Αν χρησιμοποιείς air dry πηλό για μεγάλες επιφάνειες (όπως το παλτό) θα ανοίξεις ένα φύλλο με τον πλάστη, αν πρόκειται για μικρότερη επιφάνεια αφού προσαρμόσεις τον πηλό με ελαφρά βρεγμένα δάκτυλα θα τον στρώσεις (όχι πολύ νερό μη σκάσει). Για τον χιονάνθρωπο χρησιμοποίησα τον κύλινδρο από ένα ρολό κουζίνας (για να μην πάρει πολύ υλικό και να μην έχει βάρος) και απλά το έντυσα. Ελπίζω να σε κάλυψα. Σε ότι κάνεις καλή επιτυχία!
    Σε φιλώ.. καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθε φορά που σε διαβάζω Αννίκα πραγματικά ευγνωμονώ τη Νική που με οδήγησε ως εδώ!! Περιγράφεις υπέροχα τον κύκλο της ζωής και τον θάνατο του πράσινου μέχρι να αναγεννηθεί πάλι !Μου άρεσε που άρχισες τα Χριστουγεννιάτικα που είναι όμορφα !! Και εγώ κάποτε πίστευα , πριν πολλά χρόνια βέβαια ότι τίποτα δεν μπορούσα να ΄κάνω !! Ομως η ψυχολυτρωτική μου ανάγκη , η διαρκής παρουσία στο σπίτι με οδήγησαν στη δημιουργία , χαίρομαι και αγαπώ να δημιουργώ διάφορα !! Καλό σου βράδυ καλή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλή μου Νικόλ! Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Πολλές φορές ο φόβος ότι δεν θα τα καταφέρουμε μας κρατά μακριά από οποιαδήποτε δραστηριότητα.
      Αν δεν τολμήσουμε δεν θα μάθουμε ποτέ αν μπορούμε. Εξάλλου με την δημιουργία ανακαλύπτεις τι σημαίνει να ζεις, να ξεχνιέσαι, να παθιάζεσαι, να ξεγελάς το χρόνο. Ότι κάνεις είναι υπέροχο και δίνει άλλη διάσταση στη ρουτίνα της καθημερινότητα
      Ευχαριστώ κι εγώ τη Νίκη που με έφερε "κοντά" με ανθρώπους αξιόλογους, δοτικούς, ταλαντούχους, που με δέχτηκαν στην παρέα τους.
      Σ’ ευχαριστώ! Καλό Σαββατοκύριακο!...Να είσαι καλά πάντα!

      Διαγραφή
  5. Τί όμορφα που περιέγραψες το φθινόπωρο Αννίκα μου!
    Τα χρώματα του μου αρέσουν πάρα πολύ.
    Ναι ο κύκλος της ζωής είναι αέναος.
    Σίγουρα πρέπει να αρχίσουμε τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές από τώρα αν θέλουμε να προλάβουμε.
    Υπέροχοι οι χιονάνθρωποι, αλλά και τα ποντικάκια τα λάτρεψα .
    Έιμαι κι εγώ της γνώμης να δοκιμάζουμε και να μη σταματάμε ποτέ.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου καλό μεσημέρι! Όταν το μέσα σου είναι τακτοποιημένο, κλείνεις τα μάτια και αφήνεις το μυαλό να φτιάξει εικόνες απ’ την παλέτα της φύσης, το κίτρινο κρεσέντο του φθινοπώρου, ακόμη και το γκρίζο του ουρανού. Εικόνες γεμάτες προσμονή γιατί όχι και αισιοδοξία. Δεν ξέρω αν είμαι αθεράπευτα ρομαντική ή ονειροπαρμένη, αλλά αυτή η ομορφιά της σιωπής με ξεσηκώνει. Κάτι τέτοιες ώρες βρίσκω τις πιο απίθανες ιδέες να δημιουργήσω(?)
      Γιατί πιστεύω πως η αρχή για να δημιουργήσεις βρίσκεται στην ψυχή.
      Χαίρομαι που σου αρέσουν οι κατασκευές.
      Σ’ ευχαριστώ και εύχομαι και σε σένα όμορφες δημιουργίες που μας εμπνέουν.
      Καλή εβδομάδα, φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Αννικα μου απόψε έκανα ενα μεγάλο ταξιδι μεσα απο τις αναρτησεις σου μια που είχα καιρό να το κναω λογο υποχρεώσεων και το καταευχαριστιστηθηκα πιστεψε με και ακομα περισσοτερο μεσα απο την ομορφη περιγραφή σου για τα χρωματα του Φθινοπωρου ειμαι και εγω ρομαντική.. αλήθεια και ποιος δεν ειναι όταν αντικρίζει τι ομορφους πίνακες ζωγραφιζει η φυση.. αλλα και οι δημιουργιες σου με τον πηλό και τα φελτ ποντικακια σου ειναι πολύ ομορφα.. εμεις δεν βλεπουμε ατελειες πάντως να το ξέρεις.
    Να κανεις οτι αγαπας για να νιωθεις όμορφα Αννικα μου.. καλο σου ξημερωμα.. φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η εποχή Ρούλα μου πέρα απ’ την ωριμότητα της φύσης που σε συνεπαίρνει έχει και την προσμονή γι’ αυτό που θα έρθει. Και η ανυπομονησία για τα Χριστούγεννα σε ξεσηκώνει. Κι όταν είσαι καλά με το μέσα σου, ουου ιδέες πάρα πολλές.
      Mε το Felt δεν είχα ξαν' ασχοληθεί (τουλάχιστον με βελόνα) Πρόχειρα έγιναν αλλά ελπίζω σε καλύτερα. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Να έχεις μια όμορφη μέρα..φιλιά!!

      Διαγραφή