Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Mε ρολό από χαρτί κουζίνας

  Τα ρολά από το χαρτί της κουζίνας που τελείωσε είναι ιδανικά για να φτιάξετε εύκολα χριστουγεννιάτικες κατασκευές που θα στολίσουν μια γωνιά του σπιτιού σας. Απλά στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που διαθέτετε πάρτε μαζί σας βοηθό τη διάθεσή σας και αφήστε τη φαντασία σας να δημιουργήσει. Τα οφέλη από μια χειροποίητη κατασκευή είναι πολλαπλά. Πέρα από τις στιγμές χαλάρωσης, ο τρόπος σκέψης να συνδυάσετε υλικά και χρώματα, θα σας συναρπάσει.Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει και θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας. Πιστέψτε στη δύναμη που έχετε κι αφήστε στην άκρη τα "δεν μπορώ" Η ανακάλυψη ότι μπορείτε να τα καταφέρετε είναι συναρπαστική, η πρόκληση  είναι υπέροχη αφού το όποιο δημιούργημα θα είναι απ' τα χεράκια σας.  Τολμήστε το! Θα δείτε!

Κόψτε τα ρολά στο ύψος που θέλετε.
Κλείστε το πάνω μέρος για να στηρίξετε το κεφάλι.








 Καλύψτε με κόλλα και χαρτιά εφημερίδας, σε αρκετές στρώσεις. (4-5) Όταν θα είναι αρκετά σκληρό βάψτε με λευκό ακρυλικό.






 Με αλουμινόχαρτο διαμορφώστε τα κεφάλια και τα χέρια, τα οποία θα περάσετε με μικρά χαρτάκια εφημερίδας για να είναι λεία η επιφάνεια.




Κολλήστε στο ρολό με πιστολάκι σιλικόνης.
Αν θέλετε μπορείτε να στοκάρετε αν και δεν  είναι απαραίτητο καθώς η τελευταία στρώση με λευκό χαρτί π.χ κουζίνας, δίνει αρκετά λεία επιφάνεια. Περάστε όλη την κατασκευή με λευκό ακρυλικό, με βελατούρα ή Gesso.
Βάψτε τα ή ντύστε με κάλτσα ή ύφασμα. ...Να θυμάστε πως στις χειροποίητες κατασκευές δεν διεκδικούμε τον τίτλο του πρωταθλητή. Δημιουργούμε για να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας, δημιουργούμε γιατί μας βοηθά να νοιώσουμε χρήσιμοι, δημιουργούμε για να εκφραστούμε, δημιουργούμε γιατί......έτσι μας αρέσει.

                                                          Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου