Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ήρθαν τα Χριστούγεννα..



...κι η Πρωτοχρονιά έιι! Εντάξει, σύμφωνοι, ακόμα έχουμε μέρες για την αλλαγή του χρόνου, αλλά τα Χριστούγεννα είναι στην πόρτα μας. Και παρόλο που ο καιρός  δεν βοηθάει, τουλάχιστον στις νοτιότερες περιοχές της χώρας, υπάρχει κάτι στην ατμόσφαιρα που σε ξεσηκώνει.
Τα σπίτια είναι ήδη στολισμένα, άλλα πιο διακριτικά και άλλα με λαμπιόνια πολύχρωμα. Κακά τα ψέμματα τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, ή τουλάχιστον γι' αυτούς που αισθάνονται παιδιά. Ο στολισμός επιβάλλεται, αν πρόκειται να σας αλλάξει τη διάθεση. Εκτός από το δέντρο, το τζάκι, την εξώπορτα του σπιτιού, που θα αλλάξει όψη φροντίστε να αλλάξετε και σεις. Και όχι, σίγουρα δεν εννοώ να πάρετε σβάρνα τα μαγαζιά για να βρείτε ότι καλύτερο, ότι ακριβότερο και ότι πιο λαμπερό. Αν σας ελκύει το "λούστρο των ακριβών δώρων" απέχετε πολύ από το πνεύμα των Χριστουγέννων και επιπλέον κινδυνεύετε να μείνετε....... χωρίς γαλοπούλα. Θυμηθείτε, τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης, ειλικρίνειας και προσφοράς. Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά ή τα εγγόνια, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κουλουράκια κι αφήστε την κουζίνα σας να γεμίσει με άχνη και ζυμάρια και η ψυχή τους με ζεστασιά. Αν πάλι είστε μόνοι, ε και........ βγείτε με τους φίλους σας. Μην αρνείστε την οποιαδήποτε προσφορά. Αν δεν θέλετε, απολαύστε τη μοναξιά σας. Αυτή η εποχή του χρόνου είναι ιδανική για μια βόλτα εκτός πόλης. Πάρτε λοιπόν το αμάξι σας, ή ανεβείτε στο πρώτο κτελ που θα φεύγει και χαρίστε στον εαυτό σας μια μικρή απόδραση. Ακόμα, γιατί όχι, περπατήστε στην πόλη σας. Μια βόλτα, ένας καφές ή ένα ποτό στα  μικρά και ζεστά μαγαζάκια  θα σας αλλάξει την διάθεση. Θα διαπιστώσετε ότι κι άλλοι άνθρωποι είναι μόνοι. Όπως εσείς, ή και χειρότερα. Υπάρχουν άνθρωποι χωρίς οικογένεια, ασθενείς μόνοι σε νοσοκομεία, άνθρωποι που πενθούν την απώλεια αγαπημένων, άνθρωποι που για προσωπικούς λόγους είναι βουτηγμένοι στη θλίψη.
 Αν πάλι προτιμάτε τη θαλπωρή του σπιτιού, αξιοποιήστε τη μοναξιά σας, φτιάξτε ένα ζεστό καφέ,  ανάψτε δυο κόκκινα κεριά, βάλτε τη μουσική που σας αρέσει, πάρτε μια κουβέρτα και βουλιάξτε στον καναπέ, διαβάζοντας το βιβλίο που είχατε αφήσει μισοτελειωμένο ή δείτε χριστουγεννιάτικες παιδικές ταινίες, από αυτές που χαιρόμασταν όταν ήμασταν παιδιά. Οι επιλογές είναι άπειρες. Προσπαθήστε να χαρείτε τις γιορτές και νιώστε ευγνωμοσύνη για ότι σας δόθηκε. Και προς Θεού, μη φάτε όλα τα μελομακάρονα!  Άντε...... και Καλά Χριστούγεννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου