Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Η μεταμόρφωση ενός δίσκου σερβιρίσματος


Ένας παλιός οξειδωμένος δίσκος σερβιρίσματος , όπως και να  'χει είναι μπελάς. Τις περισσότερες φορές καταλήγει στο ντουλάπι, (αν όχι στα σκουπίδια). Πριν τον αποσύρετε ξανασκεφτείτε το.Με λίγη δουλίτσα μπορεί να γίνει και πάλι χρήσιμος για την κουζίνα (για σερβίρισμα) ή το καθιστικό σας(σαν διακοσμητικό) Γιατί όχι;
Και να τι εννοώ!


Ήταν στην απόσυρση για πάααρα πολύ καιρό. Ούτε θυμάμαι πόσο. Κάθε φορά που ήθελα να τον χρησιμοποιήσω μου"έβγαζε το λάδι". Αφήστε την μυρουδιά απ' το Foamill Σκέφτηκα το decoupage χωρίς να είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα.
Πέρασα ένα αστάρι- υπόστρωμα σαν βάση. Για να είμαι σίγουρη το ξαναπέρασα αφού στέγνωσε, τη δεύτερη φορά με σφουγγαράκι. Ένα πέρασμα με πολύ ψιλό γυαλόχαρτο, ένα φσσσσστ κόλλα σε σπρέι UHU (προσοχή , καλό στρώσιμο  της χαρτοπετσέτας αλλιώς κάνει "φουσκώματα") και εφάρμοσα την τεχνική decoupage.Χρώματα ακρυλικά, και βερνίκι νερού σατινέ ματ ή γυαλιστερό αν προτιμάτε αρκετά χέρια και τλπ...κλπ....και ιδού το αποτέλεσμα.Το μοτίβο είναι χαρτί κουζίνας που τύπωσα σε εκτυπωτή απλό.

Σημ: Για όσους ενδιαφέρονται. Για να τυπώσετε το σχέδιο σε απλό εκτυπωτή περάστε κόλλα stic σε μια Α4 (εγώ χρησιμοποίησα UHU stic, σχολική-καλό κόλλημα στις άκρες για να μην τη μασήσει ο εκτυπωτής) και κολλήστε χαρτί κουζίνας, προσοχή, η κόλλα δεν θα πρέπει να βγαίνει έξω απ'το περιθώριο του χαρτιού). Αφού εκτυπώσετε, χρησιμοποιήστε μόνο το ένα φύλλο, όπως η χαρτοπετσέτα. Αποφύγετε τα πολύ σκούρα καφέ και μαύρα χρώματα. Σχέδια από απλό εκτυπωτή μουτζουρώνουν λίγο στο βερνίκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου