Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Κατασκευές με αλευρόκολλα


 πιο αγαπημένες φιγούρες για τα Χριστούγεννα είναι τα χιονανθρωπάκια. Απλές  και εύκολες,  με οποιοδήποτε υλικό και κόστος (ανάλογα με την κατασκευή ) μικρό έως ελάχιστο. Χιονανθρωπάκια με Fimo (που όμως κοστίζουν) με Felt, με κάλτσα, με Air Dry πηλό, με ζύμη, με γυαλί....με ό,τι τελος πάντων σας αρέσει.
Μια εύκολη κατασκευή για να φτιάξετε χιονανθρωπάκια είναι με αλευρόκολλα. Θα χρειαστείτε ένα μπαλόνι,
χαρτί εφημερίδας, ακρυλικά χρώματα και κατ' επιλογήν ύφασμα ή κορδέλες.

Τη συνταγή για την αλευρόκολλα σας την έδωσα σε προηγούμενη ανάρτηση (συνταγές που δεν τρώγονται)
Για τα χιονανθρωπάκια σαν καλούπι χρησιμοποιήστε ένα μπαλόνι που θα φουσκώσετε στο μέγεθος που θέλετε. Καλύψτε με χαρτάκια εφημερίδας μέχρι το λαιμό (να θυμάστε όσες περισσότερες στρώσεις, τόσο πιο σταθερή, πιο γερή κατασκευή) αφήστε να στεγνώσει. Σπάστε το μπαλόνι και αφαιρέστε το. 





Φτιάξτε μια μπάλλα και μικρά ρολλά από αλουμινόχαρτο για το κεφάλι και τα χέρια, κολλήστε στον κορμό και καλύψτε με χαρτάκια επίσης. Με ένα σκληρό χαρτόνι και ένα καπάκι (από απορρυπαντικό) θα φτιάξετε το καπέλο.









 Βάψτε με λευκό ακρυλικό χρώμα για να καλύψετε τα γράμματα της εφημερίδας.  



Από δω και πέρα δουλέψτε με την φαντασία σας.
  Για την τελική διαμόρφωση της κατασκευής βάψτε με χρώμα σε οποιαδήποτε απόχρωση (θέμα γούστου) ή ντύστε με ύφασμα. Αρχίστε μια κατασκευή κι ας είναι μακριά ακόμη τα Χριστούγεννα. Δοκιμάστε το..... φτιάχνοντας έρχεται η όρεξη.

Καλή επιτυχία....Αννίκα




2 σχόλια:

  1. ααααααααααχ ειναι πανεμορφαααααααααα
    θα μπει στη λιστα με τα χριστουγεννιατικα προτζεκτ..
    χαρηκα που το ειδα μπραβοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή